Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe połączenie słodyczy winogron oraz ostrości sera pleśniowego.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3020
Polecam.
Odsłon: 1798
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3020
Polecam.
Odsłon: 1798
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki i usmażyć z ulubionymi przyprawami.
Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki.
Do miski wsypać liście rukoli. Wyłożyć na nie pokruszone w palcach kawałki serów. Następnie dodać kurczaka i winogrona. Całość posypać prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika i polać olejem lnianym (można zastosować oliwę).