Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz kupiłam zielonego kalafiora i tak sobie leżał w lodówce , wiec trzeba było coś z niego przygotować, więc postanowiłam zrobić sałatkę i powiem sałatka wyszła pyszna.
szklana salaterka, nóż, miska, łyżka, garnek,
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24830
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24830
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Składniki
Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli. Kalafior opłukać, podzielić na różyczki, włożyć do osolonej wody i gotować około 10 minut. Następnie odcedzić wystudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić na ćwiartki. Ogórek zielony obrać pokroić na plasterki, rzodkiewki opłukać, osuszyć również pokroić w plasterki. Korniszony pokroić na mniejsze kawałki. Do szklanej miski włożyć część ugotowanego ryżu, następnie kilka różyczek kalafiorku, ogórka zielonego, plasterki rzodkiewki, poukładać kilka ćwiartek jajek oraz korniszony, przesypać znowu nie dużą ilością ryżu i ponownie znowu warstwa warzyw. Udekorować rzodkiewką ogórkiem, ćwiartkami jajek oraz kiełkami rzodkiewek i brokułu. Podawać polane sosem majonezowo - jogurtowym z dodatkiem czosnku.