Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz kupiłam zielonego kalafiora i tak sobie leżał w lodówce , wiec trzeba było coś z niego przygotować, więc postanowiłam zrobić sałatkę i powiem sałatka wyszła pyszna.
szklana salaterka, nóż, miska, łyżka, garnek,
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 156
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 156
Składniki
Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli. Kalafior opłukać, podzielić na różyczki, włożyć do osolonej wody i gotować około 10 minut. Następnie odcedzić wystudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić na ćwiartki. Ogórek zielony obrać pokroić na plasterki, rzodkiewki opłukać, osuszyć również pokroić w plasterki. Korniszony pokroić na mniejsze kawałki. Do szklanej miski włożyć część ugotowanego ryżu, następnie kilka różyczek kalafiorku, ogórka zielonego, plasterki rzodkiewki, poukładać kilka ćwiartek jajek oraz korniszony, przesypać znowu nie dużą ilością ryżu i ponownie znowu warstwa warzyw. Udekorować rzodkiewką ogórkiem, ćwiartkami jajek oraz kiełkami rzodkiewek i brokułu. Podawać polane sosem majonezowo - jogurtowym z dodatkiem czosnku.