Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenomenalna w smaku sałatka, którą przygotowuje się w nietypowy sposób. Mianowicie dodajemy do niej SUROWY makaron, który dzięki „mokrym” składnikom mięknie i nabiera niepowtarzalnego smaku. Gwarantuję, że stanie się ona hitem każdego przyjęcia ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414570
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414570
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Składniki
Kurczaka oczyszczamy z błonek. W miseczce łączymy (rozgniatamy) kostkę rosołową z oliwą z oliwek. Smarujemy nią dokładnie kurczaka, wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w 180°C przez około godzinę. Gotowego kurczaka odkładamy do wystudzenia i kroimy w drobną kostkę.
Makaron z zupek chińskich łamiemy na bardzo małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Dodajemy przyprawy (możecie wykorzystać przyprawy, które są dodawane do zupek lub tak jak ja doprawić je swoimi ulubionymi przyprawami). Ogórka szklarniowego obieramy i razem z ogórkami kiszonymi kroimy w drobną kostkę. Dodajemy je do makaronu. Kukurydzę i fasolę odsączamy i wrzucamy do miski razem z pokrojonym kurczakiem. Dodajemy majonez i śmietanę. Aby wzbogacić smak możecie dodać jeszcze 1-2 łyżki wody z ogórków kiszonych. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy. Smacznego ;)