Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybka sałatka poleca się do przygotowania, a następnie do degustowania. Dla tych, co mięsko zjadają, to podsmażony boczek dodają, a ci, co mięsa nie zjadają, to go nie dodają. Mogą na paprykę, czy kukurydzę zamienić i delikatnie smak pod siebie sałatki zmienić. Bo pamiętać należy, że są przepisy, które powinny inspirować, i można po swojemu z nimi kombinować.
patelnia,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5162
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34460
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2115
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113792
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5162
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34460
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2115
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113792
Składniki
Sos: Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z doprawić pieprzem i solą do smaku, pozostawić w lodówce na czas przygotowania sałatki.
Boczek pokroić w kostkę wysmażyć na patelni, przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia. Pozostawić do przestygnięcia. Rada: pozostały tłuszcz przelać do słoiczka i schować do lodówki, można wykorzystać do przygotowania innego dania np. podsmażyć cebulkę, do okraszenia pierogów. Umyty i osuszony szpinak (można kupić już gotowy do spożycia), przełożyć do dużej miski, dodać cieciorkę, przekrojone pomidorki, cebulę pokrojoną w półksiężyce, wymieszać z sosem jogurtowym.