Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno wymienić wszystkie pozytywne właściwości szpinaku. Jest ich tak wiele, że powinniśmy pamiętać o tym by włączać go do naszej diety jak najczęściej. Im mniej przetworzony, tym więcej jest w nim wartości odżywczych, dlatego dziś proponuję sałatkę ze świeżym szpinakiem. Smak surowego szpinaku porównywalny jest do smaku sałaty a więc całość nabiera smaku dodatków i przede wszystkim aromatu użytego dressingu.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2051
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17922
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1953
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2051
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17922
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1953
Składniki
Liście szpinaku siekamy, ogórka kroimy w plastry, pomidora w kostkę, cebulę w półplastry. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy na 3 lub 4 części.
Przygotowujemy dressing: koperek bardzo drobno siekamy, ząbek przeciskamy przez praskę, oliwę i wodę mieszamy z ziołami i przyprawami.
Na spodzie talerza układamy szpinak, warzywa, jajka. Całość polewamy dressingiem. Należy spożyć od razu po przyrządzeniu.