Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na zdrowy lunch, lub kolację? Spróbuj sałatki ze szparagami i jajkiem. To nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe danie. Za sprawą jajek, bobu oraz tuńczyka ma mnóstwo białka, które świetnie komponują się właśnie ze szparagami. Koniecznie dorzuć do sałatki posiekaną cebulę dymkę, doskonale podkreśli smak dania. Poniżej znajdziesz składniki do przygotowania dwóch porcji potrawy.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 414
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 101
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 311
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 414
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 101
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 311
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Bób ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 15 minut, szparagi gotuj przez ok. 5 minut.
Wyłóż szpinak, odsączonego z zalewy tuńczyka, ugotowany bób, pokrojone w mniejsze części szparagi oraz połówki jajek. Wszystko posyp posiekaną cebulką dymką.
Do sałatki dodaj sos, czyli wymieszają z sokiem z cytryny oliwę z oliwek, sól i pieprz.