Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na zdrowy lunch, lub kolację? Spróbuj sałatki ze szparagami i jajkiem. To nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe danie. Za sprawą jajek, bobu oraz tuńczyka ma mnóstwo białka, które świetnie komponują się właśnie ze szparagami. Koniecznie dorzuć do sałatki posiekaną cebulę dymkę, doskonale podkreśli smak dania. Poniżej znajdziesz składniki do przygotowania dwóch porcji potrawy.
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25738
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 499
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25738
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 499
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Bób ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 15 minut, szparagi gotuj przez ok. 5 minut.
Wyłóż szpinak, odsączonego z zalewy tuńczyka, ugotowany bób, pokrojone w mniejsze części szparagi oraz połówki jajek. Wszystko posyp posiekaną cebulką dymką.
Do sałatki dodaj sos, czyli wymieszają z sokiem z cytryny oliwę z oliwek, sól i pieprz.