Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na zdrowy lunch, lub kolację? Spróbuj sałatki ze szparagami i jajkiem. To nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe danie. Za sprawą jajek, bobu oraz tuńczyka ma mnóstwo białka, które świetnie komponują się właśnie ze szparagami. Koniecznie dorzuć do sałatki posiekaną cebulę dymkę, doskonale podkreśli smak dania. Poniżej znajdziesz składniki do przygotowania dwóch porcji potrawy.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 475
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 475
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Bób ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 15 minut, szparagi gotuj przez ok. 5 minut.
Wyłóż szpinak, odsączonego z zalewy tuńczyka, ugotowany bób, pokrojone w mniejsze części szparagi oraz połówki jajek. Wszystko posyp posiekaną cebulką dymką.
Do sałatki dodaj sos, czyli wymieszają z sokiem z cytryny oliwę z oliwek, sól i pieprz.