Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na zdrowy lunch, lub kolację? Spróbuj sałatki ze szparagami i jajkiem. To nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe danie. Za sprawą jajek, bobu oraz tuńczyka ma mnóstwo białka, które świetnie komponują się właśnie ze szparagami. Koniecznie dorzuć do sałatki posiekaną cebulę dymkę, doskonale podkreśli smak dania. Poniżej znajdziesz składniki do przygotowania dwóch porcji potrawy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 806
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2830
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14592
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 806
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2830
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14592
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Bób ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 15 minut, szparagi gotuj przez ok. 5 minut.
Wyłóż szpinak, odsączonego z zalewy tuńczyka, ugotowany bób, pokrojone w mniejsze części szparagi oraz połówki jajek. Wszystko posyp posiekaną cebulką dymką.
Do sałatki dodaj sos, czyli wymieszają z sokiem z cytryny oliwę z oliwek, sól i pieprz.