Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka to idealne danie na szybki lunch lub dodatek do potraw z grilla. Chrupiące szparagi, słony ser feta oraz słodkie truskawki to kompozycja idealna.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5614
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8859
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7837
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5384
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5614
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8859
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7837
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5384
Składniki
Umyj i osusz szparagi i odetnij zdrewniałe części. Pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do wrzątku na 2 minuty, a następnie przelej zimną wodą (szparagi pozostaną chrupiące). Jeśli używasz świeżego, zielonego groszku, opłucz go wodą i gotuj w osolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości.
Umyj pomidory i paprykę, usuń nasiona i twarde elementy. Obierz cebulę z łupin. Pomidory pokrój na połówki, paprykę w podłużne paski, a cebulę w piórka. Koperek drobno poszatkuj. Umieść wszystkie warzywa w dużej misce.
Połącz oliwę z octem, musztardą, miodem i rozgniecionym czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę przygotowanym sosem, wymieszaj i wstaw sałatkę do lodówki na 15 minut.