Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka to idealne danie na szybki lunch lub dodatek do potraw z grilla. Chrupiące szparagi, słony ser feta oraz słodkie truskawki to kompozycja idealna.
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 55
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 45
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 133
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 543
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 55
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 45
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 133
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 543
Składniki
Umyj i osusz szparagi i odetnij zdrewniałe części. Pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do wrzątku na 2 minuty, a następnie przelej zimną wodą (szparagi pozostaną chrupiące). Jeśli używasz świeżego, zielonego groszku, opłucz go wodą i gotuj w osolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości.
Umyj pomidory i paprykę, usuń nasiona i twarde elementy. Obierz cebulę z łupin. Pomidory pokrój na połówki, paprykę w podłużne paski, a cebulę w piórka. Koperek drobno poszatkuj. Umieść wszystkie warzywa w dużej misce.
Połącz oliwę z octem, musztardą, miodem i rozgniecionym czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę przygotowanym sosem, wymieszaj i wstaw sałatkę do lodówki na 15 minut.