Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola, parmezan i chrupiące prażone ziarna słonecznika - pysznie i zdrowo!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253722
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253722
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Szparagi łamiemy, aby pozbyć się zdrewniałych końców. Resztę kroimy na równe kawałki. Gotujemy 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Liście sałaty rwiemy na kawałki, mieszamy z rukolą, pokrojonymi pomidorami cherry i suszonymi oraz szparagami. Składniki na sos mieszamy i łączymy z sałatką. Doprawiamy pieprzem do smaku. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, na małym ogniu przez kilka minut, często mieszając. Powinny delikatnie się zrumienić. Sałatkę dzielimy na porcje, przed podaniem posypujemy słonecznikiem i tartym parmezanem.