Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola, parmezan i chrupiące prażone ziarna słonecznika - pysznie i zdrowo!
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 998
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 640
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4074
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 72
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 998
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 640
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4074
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 72
Składniki
Szparagi łamiemy, aby pozbyć się zdrewniałych końców. Resztę kroimy na równe kawałki. Gotujemy 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Liście sałaty rwiemy na kawałki, mieszamy z rukolą, pokrojonymi pomidorami cherry i suszonymi oraz szparagami. Składniki na sos mieszamy i łączymy z sałatką. Doprawiamy pieprzem do smaku. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, na małym ogniu przez kilka minut, często mieszając. Powinny delikatnie się zrumienić. Sałatkę dzielimy na porcje, przed podaniem posypujemy słonecznikiem i tartym parmezanem.