Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola, parmezan i chrupiące prażone ziarna słonecznika - pysznie i zdrowo!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5233
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5233
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Szparagi łamiemy, aby pozbyć się zdrewniałych końców. Resztę kroimy na równe kawałki. Gotujemy 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Liście sałaty rwiemy na kawałki, mieszamy z rukolą, pokrojonymi pomidorami cherry i suszonymi oraz szparagami. Składniki na sos mieszamy i łączymy z sałatką. Doprawiamy pieprzem do smaku. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, na małym ogniu przez kilka minut, często mieszając. Powinny delikatnie się zrumienić. Sałatkę dzielimy na porcje, przed podaniem posypujemy słonecznikiem i tartym parmezanem.