Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola, parmezan i chrupiące prażone ziarna słonecznika - pysznie i zdrowo!
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 177
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 322
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 96
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 177
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 322
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 96
Składniki
Szparagi łamiemy, aby pozbyć się zdrewniałych końców. Resztę kroimy na równe kawałki. Gotujemy 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Liście sałaty rwiemy na kawałki, mieszamy z rukolą, pokrojonymi pomidorami cherry i suszonymi oraz szparagami. Składniki na sos mieszamy i łączymy z sałatką. Doprawiamy pieprzem do smaku. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, na małym ogniu przez kilka minut, często mieszając. Powinny delikatnie się zrumienić. Sałatkę dzielimy na porcje, przed podaniem posypujemy słonecznikiem i tartym parmezanem.