Bardzo szybka, smaczna i zdrowa sałatka. Łatwa w przygotowaniu nawet jeżeli zjawią nam się niespodziewani goście to możemy ją zrobić bardzo szybko.
Sałatka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami
Składniki
- szpinak surowy 200 gram
- Suszone pomidory kilka szt.
- ser feta 50 gram
- ziarna słonecznika 3 łyżki
- Dressing:
- musztarda 1łyżka
- miód 1 łyżka
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka
Składniki
- szpinak surowy 200 gram
- Suszone pomidory kilka szt.
- ser feta 50 gram
- ziarna słonecznika 3 łyżki
- Dressing:
- musztarda 1łyżka
- miód 1 łyżka
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka

Etapy przygotowania
Szpinak myjemy, osuszamy i wykładamy na talerz.

Suszone pomidory kroimy na małe kawałeczki i układamy na szpinaku.

Ser feta kroimy w drobną kostkę i układamy na szpinaku i suszonych pomidorach.

Z musztardy, miodu, oliwy z oliwek i soku z cytryny robimy dressing i polewamy po sałatce.

Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni i posypujemy sałatkę.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 127
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 127



Składniki
- szpinak surowy 200 gram
- Suszone pomidory kilka szt.
- ser feta 50 gram
- ziarna słonecznika 3 łyżki
- Dressing:
- musztarda 1łyżka
- miód 1 łyżka
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka
Szpinak myjemy, osuszamy i wykładamy na talerz.
Suszone pomidory kroimy na małe kawałeczki i układamy na szpinaku.
Ser feta kroimy w drobną kostkę i układamy na szpinaku i suszonych pomidorach.
Z musztardy, miodu, oliwy z oliwek i soku z cytryny robimy dressing i polewamy po sałatce.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni i posypujemy sałatkę.