Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z młodych ziemniaków, czerwonej cebuli, pora i ogórków małosolnych, polana sosem majonezowo-jogurtowym z odrobiną czosnku. Prosta, błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealna do grillowanych i pieczonych mięs.
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 194
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 714
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 42
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2235
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 194
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 714
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 42
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2235
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy do miękkości w łupinach ( do 15 min). Odcedzamy, studzimy i kroimy na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości ziemniaków, ale niezbyt drobno. Por kroimy w półkrążki i przelewamy wrzątkiem. Następnie odciskamy z wody i dokładamy do pokrojonych ziemniaków. Ogórki kroimy w nieco drobniejszą kostkę, cebulę w kosteczkę. Wszystkie warzywa mieszamy i łączymy z sosem jogurtowo-majonezowym odpowiednio przyprawionym. Posypujemy posiekanym koperkiem i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Prosta sałatka ziemniaczana gotowa!