Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana kojarzy mi się głównie z kuchnią niemiecką, bo tam ziemniaki i wszelkie potrawy z nimi są niezwykle popularne. Pomysł na tą sałatkę zaczerpnęłam też z przepisów kuchni niemieckiej. Jest ona smaczna i sycąca, i co ważne, szybka w przygotowaniu. Smakuje solo, ale też będzie idealna do pieczonej kiełbasy czy do dań grillowych.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Ugotowane ziemniaki kroimy w kosteczkę Por kroimy w cienkie półplasterki i przelewamy na sicie wrzątkiem. Odsączamy. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Jajka kroimy w kostkę. Jogurt mieszamy z majonezem.
W misce łączymy ziemniaki, por, odcedzony z tłuszczu boczek, jajka Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem Dodajemy jogurt z majonezem Całość mieszamy i posypujemy obficie posiekanym szczypiorem Podajemy solo lub do pieczonych mięs, do pieczonej kiełbasy i wszelkich dań z grilla