Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja na kolację. Można wykorzystać ziemniaki z dnia poprzedniego, które zostały Nam się z obiadu:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3013
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 511
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3013
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 511
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Jajka gotujemy na twardo.
W międzyczasie kroimy ogórki konserwowe w dość duża kostkę, a czosnek przeciskamy przez praske, wrzucamy do miski. Ugotowane i przestudzone ziemniaki i jajka, również kroimy w dość duża kostkę. Podsmażony boczek, ziemniaki i jajka dodajemy do miski z ogórkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez wg uznania. Mieszamy. Sałatka gotowa. Smacznego:)