Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 2740
Dodano: 02.08.2018
Odsłon: 1567
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Proporcje na 2 osoby- w razie większej ilości osób należy zwiększyć ilość składników ;)
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ( nie mogą się rozpaść), studzimy i kroimy w podłużne paski/słupki. Fasolkę szparagową gotujemy i studzimy. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. "Krokodylki" / ewentualnie kiszone ogórki kroimy w cienkie paseczki. Łączymy w misce wszystkie warzywa, dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno koperek i doprawiamy do smaku solą i porządną garścią pieprzu. Schładzamy w lodówce. Pycha!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)