Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi jeszcze jeden słoik ogórków tzw." krokodylków", więc postanowiłam zużyć je do prostej sałatki z ziemniaków i fasolki szparagowej. Doskonale podkręciły smak sałatki a w takie upały - wiadomo niby jeść się nie chce a jednak coś trzeba. Szybko, smacznie i pożywnie. Jeśli ktoś nie ma ogórków" krokodylków" można użyć zwykłych kiszonych, ale to już troszkę inny smak.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
Składniki
Proporcje na 2 osoby- w razie większej ilości osób należy zwiększyć ilość składników ;) Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ( nie mogą się rozpaść), studzimy i kroimy w podłużne paski/słupki. Fasolkę szparagową gotujemy i studzimy. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. "Krokodylki" / ewentualnie kiszone ogórki kroimy w cienkie paseczki. Łączymy w misce wszystkie warzywa, dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno koperek i doprawiamy do smaku solą i porządną garścią pieprzu. Schładzamy w lodówce. Pycha!