Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat sałatki bawarskiej - ziemniaki, mortadela, kiszone ogórki, marynowana papryka i sos musztardowy. Bardzo prosta i tania sałatka, do przygotowania z produktów dostępnych przez cały rok.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 181
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 53
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 181
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 53
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w plasterki. Mortadelę kroimy w słupki, ogórki kiszone w plasterki, a paprykę w kostkę. Składniki na sos dokładnie mieszamy. Aby miód był płynny, można go odrobinę podgrzać w kąpieli wodnej. Warzywa i mortadelę mieszamy z sosem. Sałatkę podajemy schłodzoną.