Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat sałatki bawarskiej - ziemniaki, mortadela, kiszone ogórki, marynowana papryka i sos musztardowy. Bardzo prosta i tania sałatka, do przygotowania z produktów dostępnych przez cały rok.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 860
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9023
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 860
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9023
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w plasterki. Mortadelę kroimy w słupki, ogórki kiszone w plasterki, a paprykę w kostkę. Składniki na sos dokładnie mieszamy. Aby miód był płynny, można go odrobinę podgrzać w kąpieli wodnej. Warzywa i mortadelę mieszamy z sosem. Sałatkę podajemy schłodzoną.