Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z pieczarkami i ogórkami wspaniale pasuje do grillowanych mięs.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy na małym ogniu. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia i kroimy w plasterki grubości ok 1 - 1,5cm. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę kroimy w piórka. Do wrzącej wody wkładamy pieczarki, gotujemy ok 5 minut. Dodajemy cebulę, gotujemy jeszcze 2 minuty. Całość odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Dodajemy do ziemniaków. Ogórki kiszone kroimy w plasterki, szczypiorek siekamy. Dodajemy do ziemniaków. Składniki sosu mieszamy. Łączymy sos z warzywami. Sałatkę wstawiamy do lodówki - najlepsza jest zimna.