Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z pieczarkami i ogórkami wspaniale pasuje do grillowanych mięs.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 62
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 357
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2575
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 62
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 357
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2575
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy na małym ogniu. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia i kroimy w plasterki grubości ok 1 - 1,5cm. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę kroimy w piórka. Do wrzącej wody wkładamy pieczarki, gotujemy ok 5 minut. Dodajemy cebulę, gotujemy jeszcze 2 minuty. Całość odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Dodajemy do ziemniaków. Ogórki kiszone kroimy w plasterki, szczypiorek siekamy. Dodajemy do ziemniaków. Składniki sosu mieszamy. Łączymy sos z warzywami. Sałatkę wstawiamy do lodówki - najlepsza jest zimna.