Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Moja propozycja na letnią sałatkę z wykorzystaniem ziemniaków to sałatka ziemniaczana w sosie koperkowo-pietruszkowym z cieciorką. Przepyszne, proste i zdrowe. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla, obiad do pracy czy potrawa na letnie przyjęcie. Zapraszam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1365
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1365
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Cieciorkę mieszamy z chilli, czosnkiem i pieprzem, następnie smażymy ok 3 minuty na patelni na łyżce oleju. Zostawiamy do wystygnięcia.
Pietruszkę i koperek drobno siekamy, następnie mieszamy razem z oliwą z oliwek, sokiem z limonki, miodem, solą i pieprzem. Tak przygotowany sos wlewamy do wcześniej ugotowanych i wystudzonych ziemniaków i razem mieszamy. Dokładamy cieciorkę, posiekaną drobno cebulkę i ziarna słonecznika. Dekorujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :)