Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa i owoce są wdzięcznymi produktami, dają możliwość najróżniejszych kompozycji smakowych i kolorystycznych. Tak też improwizując stworzyłam tę sałatkę.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418165
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418165
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, przelać na sitku wrzątkiem, wystudzić. Paprykę pokroić w drobne paski, małe pieczarki można pozostawić w całości, większe przekroić na pół.
Do miseczki wlewamy olej i cały czas mieszając dodajemy powoli sok z cytryny. Jak sos zgęstnieje dodajemy cukier, musztardy i mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.
Wszystkie warzywa wraz z groszkiem, koperkiem i sosem połączyć, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się zintegrowały.