Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa i owoce są wdzięcznymi produktami, dają możliwość najróżniejszych kompozycji smakowych i kolorystycznych. Tak też improwizując stworzyłam tę sałatkę.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 944
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 836
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 479
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 944
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 836
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 479
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, przelać na sitku wrzątkiem, wystudzić. Paprykę pokroić w drobne paski, małe pieczarki można pozostawić w całości, większe przekroić na pół.
Do miseczki wlewamy olej i cały czas mieszając dodajemy powoli sok z cytryny. Jak sos zgęstnieje dodajemy cukier, musztardy i mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.
Wszystkie warzywa wraz z groszkiem, koperkiem i sosem połączyć, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się zintegrowały.