Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa i owoce są wdzięcznymi produktami, dają możliwość najróżniejszych kompozycji smakowych i kolorystycznych. Tak też improwizując stworzyłam tę sałatkę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12602
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12602
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, przelać na sitku wrzątkiem, wystudzić. Paprykę pokroić w drobne paski, małe pieczarki można pozostawić w całości, większe przekroić na pół.
Do miseczki wlewamy olej i cały czas mieszając dodajemy powoli sok z cytryny. Jak sos zgęstnieje dodajemy cukier, musztardy i mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.
Wszystkie warzywa wraz z groszkiem, koperkiem i sosem połączyć, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się zintegrowały.