Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa i owoce są wdzięcznymi produktami, dają możliwość najróżniejszych kompozycji smakowych i kolorystycznych. Tak też improwizując stworzyłam tę sałatkę.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2281
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18036
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2281
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18036
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, przelać na sitku wrzątkiem, wystudzić. Paprykę pokroić w drobne paski, małe pieczarki można pozostawić w całości, większe przekroić na pół.
Do miseczki wlewamy olej i cały czas mieszając dodajemy powoli sok z cytryny. Jak sos zgęstnieje dodajemy cukier, musztardy i mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.
Wszystkie warzywa wraz z groszkiem, koperkiem i sosem połączyć, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się zintegrowały.