Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wracać do starych, polskich i jakże smakowitych przepisów. Tym razem w obieg poszedł stary zeszyt Cioci Stasi. Znalazłam w nim przepis na sałatkę ziemniaczano - śledziową, która podbiła nasze serca, ale i kubki smakowe. Jest bardzo pożywna, prosta w przygotowaniu i co najważniejsze - bardzo smaczna :D
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 73
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2487
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 554
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 886
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 73
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2487
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 554
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 886
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie, a jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obrane ze skórki ziemniaki, jajka, ogórki i jabłko kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miseczki. Śledzie odsączamy z nadmiaru oleju i również kroimy w kostkę, a następnie dodajemy do pozostałych składników wraz z odcedzonym z zalewy groszkiem. Majonez mieszamy z koperkiem oraz cukrem pudrem i dodajemy do pokrojonych składników. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Sałatkę wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam na mojego bloga :D Życzę smacznego! :)