Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Sałatka zimowa" - gdyż takie połączenie składników o tej porze roku smakuje najlepiej:) Dodatkowym atutem sałatki - poza świetnym smakiem - jest również to, że sałatka jest bardzo sycąca
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5435
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 941
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5435
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 941
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Składniki
Piersi kurczaka kroimy w kostkę. Posypujemy 1-2 łyżkami przyprawy do gyrosa, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Cebule kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej (lub masło), wrzucamy cebulę. Gdy się podsmaży odkładamy ją do miski, a na patelnię dodajemy pieczarki. Pod koniec smażenia solimy je do smaku. Dodajemy do miski z cebulą.
Na tą samą patelnię dodajemy odrobinę oleju i wrzucamy kurczaka. Smażymy. Gdy wszystkie kawałki stracą różowy kolor, dodajemy je do cebuli i pieczarek. Odstawiamy do przestudzenia.
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Majonez mieszamy z ketchupem. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Odstawiamy do schłodzenia.