Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dekoracyjny torcik, przekładany różnymi warstwami warzywnymi, znakomity dodatek na różne uroczystości lub grilla.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6935
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5215
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2287
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6935
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5215
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2287
Składniki
1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i układamy na dnie okrągłej tortownicy. Smarujemy cienko majonezem.
2. Następnie myjemy kalafior i ścieramy na tarce o dużych oczkach i robimy następną warstwę sałatki, solimy i pieprzymy i ponownie smarujemy cienko majonezem.
3. Por oraz ogórki drobno kroimy i układamy na majonezie. Ponownie smarujemy cienko majonezem.
4. Następną warstwą są drobno posiekane jajka, które również smarujemy majonezem i na koniec układamy startą na tarce o dużych oczach rzodkiewkę.
5. Chłodzimy w lodówce jedną godzinę, następnie odpinamy obręcz i podajemy torcik sałatkowy. 6. Smacznego.