Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja też od czasu do czasu w inne święta na życzenie męża .
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2960
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 345
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2960
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 345
Składniki
Płaty śledziowe zalewamy mlekiem i odstawiamy najlepiej na całą noc, jeśli nie maci tyle czasu wystarczy aby śledzie moczyły się kilka godzin.
Jajka kroimy w grubą kostkę i układamy na spodzie przeźroczystej miski.
Na jajkach układamy pokrojoną w piórka cebulę. Na cebulę nakładamy majonez.
Na majonez kładziemy odcedzony groszek. Na groszku układamy pokrojone w kostkę ogórki.
Na ogórki układamy pokrojone w kawałki śledzie.
Na śledzie dajemy warstwę majonezu.
Sałatkę wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Smacznego !!!
;-d
;-)))