Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja też od czasu do czasu w inne święta na życzenie męża .
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 84
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 113
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 84
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 113
Składniki
Płaty śledziowe zalewamy mlekiem i odstawiamy najlepiej na całą noc, jeśli nie maci tyle czasu wystarczy aby śledzie moczyły się kilka godzin.
Jajka kroimy w grubą kostkę i układamy na spodzie przeźroczystej miski.
Na jajkach układamy pokrojoną w piórka cebulę. Na cebulę nakładamy majonez.
Na majonez kładziemy odcedzony groszek. Na groszku układamy pokrojone w kostkę ogórki.
Na ogórki układamy pokrojone w kawałki śledzie.
Na śledzie dajemy warstwę majonezu.
Sałatkę wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Smacznego !!!
;-d
;-)))