Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja też od czasu do czasu w inne święta na życzenie męża .
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Płaty śledziowe zalewamy mlekiem i odstawiamy najlepiej na całą noc, jeśli nie maci tyle czasu wystarczy aby śledzie moczyły się kilka godzin.
Jajka kroimy w grubą kostkę i układamy na spodzie przeźroczystej miski.
Na jajkach układamy pokrojoną w piórka cebulę. Na cebulę nakładamy majonez.
Na majonez kładziemy odcedzony groszek. Na groszku układamy pokrojone w kostkę ogórki.
Na ogórki układamy pokrojone w kawałki śledzie.
Na śledzie dajemy warstwę majonezu.
Sałatkę wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Smacznego !!!
;-d
;-)))