Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledź po japońsku

Śledź po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17058

Dodano:

Odsłon: 6624

Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja też od czasu do czasu w inne święta na życzenie męża .

Składniki

  • 6 sztuk matiasów w oleju
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 3-4 ogórków kiszonych lub konserwowych
  • 1 czerwona cebula
  • kilka łyżek majonezu
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe zalewamy mlekiem i odstawiamy najlepiej na całą noc, jeśli nie maci tyle czasu wystarczy aby śledzie moczyły się kilka godzin.

  2. Jajka kroimy w grubą kostkę i układamy na spodzie przeźroczystej miski.

  3. Na jajkach układamy pokrojoną w piórka cebulę. Na cebulę nakładamy majonez.

  4. Na majonez kładziemy odcedzony groszek. Na groszku układamy pokrojone w kostkę ogórki.

  5. Na ogórki układamy pokrojone w kawałki śledzie.

  6. Na śledzie dajemy warstwę majonezu.

  7. Sałatkę wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Smacznego !!!

  8. ;-d

  9. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń