Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna sałatka śledziowa na Boże Narodzenie. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie, a składniki niedrogie. Warstwowy układ sprawia, że prezentuje się fenomenalnie.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 22
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20375
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 363
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 22
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20375
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 363
Składniki
Buraki, ziemniaki, marchewkę i jajka ugotuj z odrobiną soli. Gdy ostygną, ziemniaki pokrój w kostkę, a buraki, marchewkę i jajka zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Filety namocz w wodzie i pozostaw na około 30 minut – dzięki temu pozbędziesz się nadmiaru soli. Po tym czasie wyciągnij je, osusz i także pokrój w kostkę.
Cebulę i ogórki posiekaj na drobne kawałki.
Na spód okrągłego pierścienia (może być okrągła foremka do wykrawania ciastek) wyłóż śledzie wymieszane z cebulą i oprószone pieprzem. Na wierzch dodaj łyżkę majonezu i rozprowadź po całości.
Na śledzie połóż warstwę marchewki, ziemniaków a następnie ogórków.
Na wierzch wyłóż jajka potem buraki. Dodaj kolejną warstwę majonezu, całość oprósz pieprzem.
Udekoruj posiekaną pietruszką. Podawaj lekko schłodzoną.