Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledzie piernikowe z pigwą

Śledzie piernikowe z pigwą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51299

Dodano:

Odsłon: 2122

Uwaga! Danie i tekst, tylko dla osób DOROSŁYCH.

Składniki

  • 400 g śledzi w oleju
  • 100 g rodzynek
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki posiekanej pigwy z nalewki
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Śledzie piernikowe z pigwą

Przygotowanie

  1. Filety osączamy z oleju. Olej zachowujemy. Śledzie kroimy na kawałki. Rodzynki moczymy, odcedzamy.

    Olej łączymy z musztardą, posiekaną cebulą, pigwą, rodzynkami, pokrojonym w drobną kostkę, jabłkiem, przyprawą do piernika. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Łączymy ze śledziami, przekładamy na minimum tydzień do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 24 grudnia 2019 Zrobiłam śledzie z tego przepisu. Są przepyszne! Bardzo polecam Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 18 grudnia 2019 Miałam w tym roku nie robić śledzi, ale ten przepis jest idealny. I nawet mam pigwę z nalewki w lodówce! Cóż za szczęśliwy zbieg okoliczności.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 18 grudnia 2019 I to jest przepis, którego szukalam na swieta! Sledzik de luxe! :)
Dzis chyba ostatni dzien, aby zdazyc na czas.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 grudnia 2019 Ale cudowne połączenie smaków! Wybornie i finezyjnie - palce lizać! <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń