Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam śledzie w pysznej marynacie pomidorowo-paprykowej, smak słodko-kwaśny, idealna zakąska, również idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Polecam serdecznie i zapraszam na film z przepisem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Do większej miski przekładamy przepłukanego i pokrojonego śledzia. Śledzia wykwintnego nie trzeba moczyć, ponieważ jest słabo solony. Zabieramy się za marynatę. Rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek wraz z pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy aż delikatnie zmięknie, następnie dorzucamy pokrojone w kostkę papryki, namoczone rodzynki, solimy, pieprzymy i w dalszym ciągu podsmażamy aż papryka zmięknie, następnie dolewamy passatę, ocet, cukier, oregano. Całość redukujemy aż marynata stanie się gęsta. Marynatę odstawiamy do ostygnięcia, zimną zalewamy śledzie, mieszamy dokładnie, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 dobę. Zimne, przerobione smakują najlepiej, po 2 dniach w lodówce są jeszcze lepsze. Zapraszam serdecznie na film z przepisem. Smacznego !!!