Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubimy nowe połączenia smakowe, to taka zabawa…uda się czy też nie. Śledzie pysznie komponują się z tym czarnym korzeniem. Przygotowując takie sałatki zawsze zwracamy uwagę na jakość produktów, tym bardziej że częstujemy nimi znajomych.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 111
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 616
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 111
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 616
Składniki
Śledzie moczymy w mleku, przez 2-3 godziny. Osączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 2 cm kawałki. W tym czasie skorzonerę obieramy, wrzucamy do zimnej wody wymieszanej z octem (1 litr wody, 1 łyżka mąki, 1 łyżka octu). Następnie gotujemy w osolonym wrzątku, tak by były al dente. Studzimy, kroimy na 1 cm kawałki. Kukurydzę i soczewicę osączamy z zalewy. Ogórki i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, majonez i dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Schładzamy.