Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna, zdrowa, odświeżająca, sycąca i pyszna.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 847
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9253
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 847
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9253
Składniki
Filet z kurczaka myjemy, kroimy wzdłuż, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej po ok 4 - 5 min z każdej strony. Gruszkę kroimy na ćwiartki, następnie każdą z nich na plasterki. Na patelni stapiamy łyżkę masła, dodajemy do niego łyżeczkę cukru i pokrojone gruszki. Smażymy do momentu, aż lekko zbrązowieją. Pomidorki i truskawki kroimy w ćwiartki, ogórka w plasterki. Maliny blendujemy z łyżeczką cukru (można zastąpić miodem). Na talerzu układamy roszponkę, podajemy pomidorki, ogórka, truskawki, gruszkę i orzechy włoskie, na to wykładamy grillowany filet z kurczaka, całość polewamy octem balsamicznym i sosem malinowym.