Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna, zdrowa, odświeżająca, sycąca i pyszna.
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 371
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3506
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 130
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 183
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 371
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3506
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 130
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 183
Składniki
Filet z kurczaka myjemy, kroimy wzdłuż, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej po ok 4 - 5 min z każdej strony. Gruszkę kroimy na ćwiartki, następnie każdą z nich na plasterki. Na patelni stapiamy łyżkę masła, dodajemy do niego łyżeczkę cukru i pokrojone gruszki. Smażymy do momentu, aż lekko zbrązowieją. Pomidorki i truskawki kroimy w ćwiartki, ogórka w plasterki. Maliny blendujemy z łyżeczką cukru (można zastąpić miodem). Na talerzu układamy roszponkę, podajemy pomidorki, ogórka, truskawki, gruszkę i orzechy włoskie, na to wykładamy grillowany filet z kurczaka, całość polewamy octem balsamicznym i sosem malinowym.