Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna, zdrowa, odświeżająca, sycąca i pyszna.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Filet z kurczaka myjemy, kroimy wzdłuż, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej po ok 4 - 5 min z każdej strony. Gruszkę kroimy na ćwiartki, następnie każdą z nich na plasterki. Na patelni stapiamy łyżkę masła, dodajemy do niego łyżeczkę cukru i pokrojone gruszki. Smażymy do momentu, aż lekko zbrązowieją. Pomidorki i truskawki kroimy w ćwiartki, ogórka w plasterki. Maliny blendujemy z łyżeczką cukru (można zastąpić miodem). Na talerzu układamy roszponkę, podajemy pomidorki, ogórka, truskawki, gruszkę i orzechy włoskie, na to wykładamy grillowany filet z kurczaka, całość polewamy octem balsamicznym i sosem malinowym.