Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna, zdrowa, odświeżająca, sycąca i pyszna.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2456
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 712
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2456
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 712
Składniki
Filet z kurczaka myjemy, kroimy wzdłuż, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej po ok 4 - 5 min z każdej strony. Gruszkę kroimy na ćwiartki, następnie każdą z nich na plasterki. Na patelni stapiamy łyżkę masła, dodajemy do niego łyżeczkę cukru i pokrojone gruszki. Smażymy do momentu, aż lekko zbrązowieją. Pomidorki i truskawki kroimy w ćwiartki, ogórka w plasterki. Maliny blendujemy z łyżeczką cukru (można zastąpić miodem). Na talerzu układamy roszponkę, podajemy pomidorki, ogórka, truskawki, gruszkę i orzechy włoskie, na to wykładamy grillowany filet z kurczaka, całość polewamy octem balsamicznym i sosem malinowym.