Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6545
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6545
Składniki
Sałaty opłucz,osusz,usuń uszkodzone liście,odetnij piętki.Przekrój(najlepiej ceramicznym nożem)główki wzdłóż na ćwiartki.Zetnij zgrubiałe nerwy z większych liści.Czosnek obierz,pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej.Wrzuć liście sałaty,podlej odrobiną wody.Chwilę duś..Dodaj czosnek,sos sojowy oraz ocet winny.Duś razem około 5 minut.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Podawaj jako jarzynkę na ciepło.