Do góry

Sałatki Przepis na:

Smażona sałata rzymska.

Smażona sałata rzymska.

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 442

Dodano:

Odsłon: 12529

Pełne witamin.

Składniki

  • 4 małe główki sałaty rzymskiej
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka sosu sojowego
  • łyżeczka octu winnego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażona sałata rzymska.

Przygotowanie

  1. Sałaty opłucz,osusz,usuń uszkodzone liście,odetnij piętki.Przekrój(najlepiej ceramicznym nożem)główki wzdłóż na ćwiartki.Zetnij zgrubiałe nerwy z większych liści.Czosnek obierz,pokrój w plasterki.

  2. Na patelni rozgrzej olej.Wrzuć liście sałaty,podlej odrobiną wody.Chwilę duś..Dodaj czosnek,sos sojowy oraz ocet winny.Duś razem około 5 minut.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Podawaj jako jarzynkę na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń