Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10253
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2082
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 76
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10253
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2082
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 76
Składniki
Sałaty opłucz,osusz,usuń uszkodzone liście,odetnij piętki.Przekrój(najlepiej ceramicznym nożem)główki wzdłóż na ćwiartki.Zetnij zgrubiałe nerwy z większych liści.Czosnek obierz,pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej.Wrzuć liście sałaty,podlej odrobiną wody.Chwilę duś..Dodaj czosnek,sos sojowy oraz ocet winny.Duś razem około 5 minut.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Podawaj jako jarzynkę na ciepło.