Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity przepis, bardzo zdrowy
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47760
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 409
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47760
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 409
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Spaghetti z buraka wycinamy specjalnym do tego celu urządzeniem. Z pomarańczy wyciskamy sok około 30 ml. Uzyskany sok przelewamy do garnka, dodajemy syrop z agawy lub miód, wymieszać i zagotować. Do gorącego soku dodać spaghetti z buraka, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i zostawić do całkowitego ostygnięcia (można chwileczkę razem podgotować jeśli buraki są bardzo twarde, gotowanie nie jest konieczne). Tak zamarynowane buraki po całkowitym ostygnięciu odcedzamy, soku nie wylewamy, układamy na talerzach, łączymy z rukolą. Do odcedzonego soku dodajemy musztardę, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy spaghetti na talerzach. Układamy fileciki pomarańczy a na koniec posypujemy rozkruszoną fetą.
Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/