Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity przepis, bardzo zdrowy
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 167
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1378
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 408
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 167
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1378
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 408
Składniki
Spaghetti z buraka wycinamy specjalnym do tego celu urządzeniem. Z pomarańczy wyciskamy sok około 30 ml. Uzyskany sok przelewamy do garnka, dodajemy syrop z agawy lub miód, wymieszać i zagotować. Do gorącego soku dodać spaghetti z buraka, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i zostawić do całkowitego ostygnięcia (można chwileczkę razem podgotować jeśli buraki są bardzo twarde, gotowanie nie jest konieczne). Tak zamarynowane buraki po całkowitym ostygnięciu odcedzamy, soku nie wylewamy, układamy na talerzach, łączymy z rukolą. Do odcedzonego soku dodajemy musztardę, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy spaghetti na talerzach. Układamy fileciki pomarańczy a na koniec posypujemy rozkruszoną fetą.
Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/