Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta surówka 5-składnikówa jest szybka, prosta, a wszystkie niezbędne elementy do jej wykonania jesteś w stanie kupić podczas jednego wyjścia do warzywniaka lub na targ. Surówka wygląda apetycznie dzięki użyciu kontrastujących kolorem warzyw, a całość dopełnia lekki dressing na bazie oliwy i octu winnego. Surówkę możesz jeść samodzielnie lub serować jako element obiadu lub kolacji.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Łodygi selera umyj i pokrój w plasterki. Marchewki oraz jabłka obierz i pokrój w słupki. Ogórki dokładnie umyj i pozostaw ze skórką, po czym pokrój w kawałki podobne do marchewek. Paprykę umyj, usuń nasiona i błonki, następnie pokrój w cienkie paski.
Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce. W oddzielnym naczyniu wymieszaj olej z octem winnym lub sokiem z cytryny i miodem. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Przelej dressing do warzyw i dokładnie wymieszaj sałatkę.
Sałatkę 5-składnikową podawaj od razu lub wstaw do lodówki do lekkiego schłodzenia. Przed ponownym podaniem przemieszaj, udekoruj natką pietruszki i koperkiem.