Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta surówka 5-składnikówa jest szybka, prosta, a wszystkie niezbędne elementy do jej wykonania jesteś w stanie kupić podczas jednego wyjścia do warzywniaka lub na targ. Surówka wygląda apetycznie dzięki użyciu kontrastujących kolorem warzyw, a całość dopełnia lekki dressing na bazie oliwy i octu winnego. Surówkę możesz jeść samodzielnie lub serować jako element obiadu lub kolacji.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Łodygi selera umyj i pokrój w plasterki. Marchewki oraz jabłka obierz i pokrój w słupki. Ogórki dokładnie umyj i pozostaw ze skórką, po czym pokrój w kawałki podobne do marchewek. Paprykę umyj, usuń nasiona i błonki, następnie pokrój w cienkie paski.
Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce. W oddzielnym naczyniu wymieszaj olej z octem winnym lub sokiem z cytryny i miodem. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Przelej dressing do warzyw i dokładnie wymieszaj sałatkę.
Sałatkę 5-składnikową podawaj od razu lub wstaw do lodówki do lekkiego schłodzenia. Przed ponownym podaniem przemieszaj, udekoruj natką pietruszki i koperkiem.