Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłów na dodatki, które będziesz serwować latem do obiadu? Wypróbuj surówkę do dorsza z kapustą, marchewkami, jabłkiem i porem!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13074
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2449
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4448
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13074
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2449
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4448
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, posól lekko i odstaw na 10 minut, aby zmiękła. Następnie lekko ugnieć rękami, aby puściła sok i była bardziej delikatna.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Jabłko obierz i również zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Pora pokrój w cienkie półplasterki, a koperek drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj sok z cytryny, oliwę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Przed podaniem możesz wstawić surówkę na 15–20 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły.