Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta surówka do kotletów zachwyci ciebie i wszystkich biesiadników przy twoim stole! To harmonia kolorów, tekstur i smaków, które łączą się w idealny dodatek do każdego obiadu, nie tylko kotletów. Chrupiąca biała kapusta wnosi lekkość i delikatną słodycz, soczyste marchewki słodycz, a ogórki konserwowe nutę kwaskowatego smaku. Dressing to połączenie naturalnego jogurtu, który przyjemnie orzeźwia i majonezu zapewniającego aksamitną i kremową konsystencję. Danie nie tylko wspaniale smakuje, ale też pięknie wygląda. Jest kolorowe, radosne i słoneczne. Surówka ta jest też lekką i zdrową alternatywą dla bardziej kalorycznych sałatek. Przygotowanie jest szybkie i proste, zajmie ci jedynie kilka chwil, a warto!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj.
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych lub średnich oczkach.
Rzodkiewkę i ogórka pokrój w małą kostkę.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej i dobrze wymieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki na sos. Przygotowaną mieszaniną zalej surówkę i całość ponownie dobrze przemieszaj ze sobą.
Surówkę do kotletów podawaj po schłodzeniu w lodówce lub natychmiast po przygotowaniu.
Przechowuj ją w lodówce, w szczelnym pojemniku, przez maksymalnie 3 dni.