Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka książęca jest łatwa w przygotowaniu i składa się z samych najpowszechniejszych składników, które zapewne masz w swojej spiżarni. Jest aromatyczna, chrupiąca i pełna witamin. Najlepiej smakuje przyrządzona dzień wcześniej, kiedy wszystkie smaki przegryzą się ze sobą i połączą w jedną całość. Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 20 minut, a będzie stanowić świetny dodatek do mięs, w szczególności tych tłustych. Sałatka także wygląda nieziemsko i bez obaw można ją postawić nawet na książęcym stole!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14435
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19529
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14435
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19529
Składniki
Warzywa umyj i osusz. Kapustę drobno poszatkuj na mandolinie na grubość 1-2 mm. Ogórka szklarniowego także grubo posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój ją w średniej wielkości słupki. Wszystkie warzywa przenieś do miski sałatkowej. Dodaj także grubo siekany koperek.
Przygotuj dressing. Wymieszaj w małej miseczce wszystkie składniki na sos. Odstaw go na 5-10 minut, by cukier i sól się rozpuściły. Przygotowanym dressingiem zalej warzywa i wszystko wymieszaj. Surówkę książęcą wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, by wszystkie smaki się połączyły. Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj i w razie potrzeby dodaj jeszcze odrobinę soli. Serwuj na zimno jako dodatek obiadowy.