Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka książęca jest łatwa w przygotowaniu i składa się z samych najpowszechniejszych składników, które zapewne masz w swojej spiżarni. Jest aromatyczna, chrupiąca i pełna witamin. Najlepiej smakuje przyrządzona dzień wcześniej, kiedy wszystkie smaki przegryzą się ze sobą i połączą w jedną całość. Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 20 minut, a będzie stanowić świetny dodatek do mięs, w szczególności tych tłustych. Sałatka także wygląda nieziemsko i bez obaw można ją postawić nawet na książęcym stole!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 524
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 807
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1594
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 740
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10649
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 524
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 807
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1594
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 740
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10649
Składniki
Warzywa umyj i osusz. Kapustę drobno poszatkuj na mandolinie na grubość 1-2 mm. Ogórka szklarniowego także grubo posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój ją w średniej wielkości słupki. Wszystkie warzywa przenieś do miski sałatkowej. Dodaj także grubo siekany koperek.
Przygotuj dressing. Wymieszaj w małej miseczce wszystkie składniki na sos. Odstaw go na 5-10 minut, by cukier i sól się rozpuściły. Przygotowanym dressingiem zalej warzywa i wszystko wymieszaj. Surówkę książęcą wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, by wszystkie smaki się połączyły. Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj i w razie potrzeby dodaj jeszcze odrobinę soli. Serwuj na zimno jako dodatek obiadowy.