Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka książęca jest łatwa w przygotowaniu i składa się z samych najpowszechniejszych składników, które zapewne masz w swojej spiżarni. Jest aromatyczna, chrupiąca i pełna witamin. Najlepiej smakuje przyrządzona dzień wcześniej, kiedy wszystkie smaki przegryzą się ze sobą i połączą w jedną całość. Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 20 minut, a będzie stanowić świetny dodatek do mięs, w szczególności tych tłustych. Sałatka także wygląda nieziemsko i bez obaw można ją postawić nawet na książęcym stole!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117617
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8163
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117617
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8163
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Składniki
Warzywa umyj i osusz. Kapustę drobno poszatkuj na mandolinie na grubość 1-2 mm. Ogórka szklarniowego także grubo posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój ją w średniej wielkości słupki. Wszystkie warzywa przenieś do miski sałatkowej. Dodaj także grubo siekany koperek.
Przygotuj dressing. Wymieszaj w małej miseczce wszystkie składniki na sos. Odstaw go na 5-10 minut, by cukier i sól się rozpuściły. Przygotowanym dressingiem zalej warzywa i wszystko wymieszaj. Surówkę książęcą wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, by wszystkie smaki się połączyły. Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj i w razie potrzeby dodaj jeszcze odrobinę soli. Serwuj na zimno jako dodatek obiadowy.