Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta to niewiele kalorii, natomiast prawdziwa skrzynia skarbów składników odżywczych. Marchew, wiadomo beta- karoten, doskonały nie tylko na wzrok. Czerwona cebula działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 443
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 559
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 443
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 559
Składniki
Kapustę drobniutko poszatkować, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno posiekać. Wszystko przełożyć do miski, posypać solą i dobrze wygnieść rękoma. Przykryć i odstawić na ok. 60 minut. W szklance wymieszać oba octy, oliwę, miód i szczyptę pieprzu. Potem dodać starty imbir, moczone w gorącej wodzie rodzynki. Polać sosem, wymieszać.