Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna surówka z młodej kapusty, marchewki i cebuli z dodatkiem pora. Wszystko przyprawione solą, pieprzem, sokiem z cytryny, oliwą i odrobiną cukru.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 834
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 439
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 834
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 439
Składniki
Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy, cebulę drobno siekamy, marchewkę i pora kroimy w cienkie paseczki . Wszystko przekładamy do większej miski, posypujemy sporą ilością soli, dociskamy, przykrywamy i odstawiamy na minimum 30 minut. Sok z cytryny mieszamy z cukrem, odrobiną pieprzu, dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Surówkę polewamy sosem na 5 minut przed podaniem.