Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna surówka z młodej kapusty, marchewki i cebuli z dodatkiem pora. Wszystko przyprawione solą, pieprzem, sokiem z cytryny, oliwą i odrobiną cukru.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy, cebulę drobno siekamy, marchewkę i pora kroimy w cienkie paseczki . Wszystko przekładamy do większej miski, posypujemy sporą ilością soli, dociskamy, przykrywamy i odstawiamy na minimum 30 minut. Sok z cytryny mieszamy z cukrem, odrobiną pieprzu, dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Surówkę polewamy sosem na 5 minut przed podaniem.