Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna surówka z młodej kapusty, marchewki i cebuli z dodatkiem pora. Wszystko przyprawione solą, pieprzem, sokiem z cytryny, oliwą i odrobiną cukru.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 242
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 725
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21626
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 242
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 725
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21626
Składniki
Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy, cebulę drobno siekamy, marchewkę i pora kroimy w cienkie paseczki . Wszystko przekładamy do większej miski, posypujemy sporą ilością soli, dociskamy, przykrywamy i odstawiamy na minimum 30 minut. Sok z cytryny mieszamy z cukrem, odrobiną pieprzu, dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Surówkę polewamy sosem na 5 minut przed podaniem.