Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa surówka z młodej kapusty. Świetny dodatek do dań obiadowych lub mięsa czy kiełbasy z grilla.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Młodą kapustę cienko szatkujemy, zasypujemy łyżką soli, mieszamy i ugniatamy rękoma. Odstawiamy na 30 min. W tym czasie marchew i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach a natkę drobno siekamy. Kapustę odciskamy z soku, który puściła. Do kapusty dodajemy ogórki, marchew, natkę, olej, doprawiamy do smaku cukrem i sokiem z kiszonych ogórków i mieszamy. Możemy podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić na 30 min by smaki się przegryzły.