Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa surówka z młodej kapusty. Świetny dodatek do dań obiadowych lub mięsa czy kiełbasy z grilla.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425091
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425091
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Składniki
Młodą kapustę cienko szatkujemy, zasypujemy łyżką soli, mieszamy i ugniatamy rękoma. Odstawiamy na 30 min. W tym czasie marchew i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach a natkę drobno siekamy. Kapustę odciskamy z soku, który puściła. Do kapusty dodajemy ogórki, marchew, natkę, olej, doprawiamy do smaku cukrem i sokiem z kiszonych ogórków i mieszamy. Możemy podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić na 30 min by smaki się przegryzły.