Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa surówka z młodej kapusty. Świetny dodatek do dań obiadowych lub mięsa czy kiełbasy z grilla.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98780
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1947
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98780
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1947
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Składniki
Młodą kapustę cienko szatkujemy, zasypujemy łyżką soli, mieszamy i ugniatamy rękoma. Odstawiamy na 30 min. W tym czasie marchew i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach a natkę drobno siekamy. Kapustę odciskamy z soku, który puściła. Do kapusty dodajemy ogórki, marchew, natkę, olej, doprawiamy do smaku cukrem i sokiem z kiszonych ogórków i mieszamy. Możemy podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić na 30 min by smaki się przegryzły.