Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych prostym sosem.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 52
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 661
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1671
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 364
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 52
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 661
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1671
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 364
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki.
Do kubeczka dajemy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy.
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Solimy lekko, mieszamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę, obrane jabłko i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Rzodkiewki kroimy w półplasterki. Dodajemy pokrojone i starte warzywa do kapusty. Mieszamy całość, polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką.
Błyskawiczna surówka z kapusty pekińskiej gotowa!