Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych prostym sosem.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52204
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 175
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52204
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 175
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki.
Do kubeczka dajemy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy.
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Solimy lekko, mieszamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę, obrane jabłko i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Rzodkiewki kroimy w półplasterki. Dodajemy pokrojone i starte warzywa do kapusty. Mieszamy całość, polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką.
Błyskawiczna surówka z kapusty pekińskiej gotowa!