Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych prostym sosem.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 396
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8915
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 396
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8915
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki.
Do kubeczka dajemy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy.
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Solimy lekko, mieszamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę, obrane jabłko i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Rzodkiewki kroimy w półplasterki. Dodajemy pokrojone i starte warzywa do kapusty. Mieszamy całość, polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką.
Błyskawiczna surówka z kapusty pekińskiej gotowa!