Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka prymus to danie pełne witamin i minerałów, które świetnie pasuje do codziennego obiadu, ale może stanowić też samodzielny, lekki lunch. Całość jest aromatyczna, lekko kwaskowata dzięki odrobinie winegretu. Natka pietruszki i koperek dodają przyjemnej ziołowości, a dodatkowo wpływają pozytywnie na trawienie. Marchewka jest bogatym źródłem witaminy A, a ogórek wspaniale nawadnia organizm i wspiera odporność.
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2640
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2640
Składniki
Kapustę umyj i osusz. Drobno ją poszatkuj i przenieś do dużej miski sałatkowej.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Ogórka umyj i także zetrzyj na tarce lub pokrój go w cienkie paseczki.
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i drobno pokrój w cienkie paseczki.
Zioła drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski i wymieszaj.
Przygotuj dressing. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, musztardę i miód do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewaj powoli oliwę, intensywnie ubijając do zgęstnienia. Dopraw sos przyprawami do smaku.
Sos przelej do miski z warzywami. Wszystko dobrze wymieszaj.
Surówkę prymus przenieś do salaterek lub małych miseczek. Podawaj po schłodzeniu w lodówce.