Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka prymus to danie pełne witamin i minerałów, które świetnie pasuje do codziennego obiadu, ale może stanowić też samodzielny, lekki lunch. Całość jest aromatyczna, lekko kwaskowata dzięki odrobinie winegretu. Natka pietruszki i koperek dodają przyjemnej ziołowości, a dodatkowo wpływają pozytywnie na trawienie. Marchewka jest bogatym źródłem witaminy A, a ogórek wspaniale nawadnia organizm i wspiera odporność.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21665
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21665
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Kapustę umyj i osusz. Drobno ją poszatkuj i przenieś do dużej miski sałatkowej.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Ogórka umyj i także zetrzyj na tarce lub pokrój go w cienkie paseczki.
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i drobno pokrój w cienkie paseczki.
Zioła drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski i wymieszaj.
Przygotuj dressing. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, musztardę i miód do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewaj powoli oliwę, intensywnie ubijając do zgęstnienia. Dopraw sos przyprawami do smaku.
Sos przelej do miski z warzywami. Wszystko dobrze wymieszaj.
Surówkę prymus przenieś do salaterek lub małych miseczek. Podawaj po schłodzeniu w lodówce.