Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczna surówkę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Składniki
Wykonanie: Marchew, kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zalać niedużą ilością wrzącej wody, doprawić do smaku solą i cukrem, dodać jedną łyżkę masła i gotować przez 15 minut. Po czym oprószyć mąką, dodać resztę masła, zagotować i zdjąć z ognia. Wykonanie grzanek: Jajko rozbełtać w mleku i posolić do smaku. Bagietkę pokroić w kostkę, chwilę zanurzyć w mleku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Warzywa wyłożyć na półmisek, posypać natka pietruszki i obłożyć grzankami.