Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki dodatek zrobić do obiadu lub kolacji? Najlepiej surówkę z białej kapusty. W tej wersji urozmaicisz ją marchewką, jabłkiem, czosnkiem i kremowym sosem.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 13
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 13
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 130
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 13
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 13
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 130
Składniki
Kapustę umyj, osusz, a następnie cienko poszatkuj. Najlepiej zrób to z pomocą ostrego noża lub tarki. Przełóż do dużej miski. Umytą cebulę także posiekaj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Jabłko obierz, również posiekaj drobno albo zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki dodaj do kapusty. Dopraw surówkę obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszaj.
Przygotuj sos. Majonez wymieszaj dokładnie z jogurtem naturalnym oraz cukrem, dopraw też delikatnie solą i pieprzem. Wymieszaj składniki sosu i wlej do surówki. Dodaj też ocet. Posól i popieprz, jeśli jest taka potrzeba. Zamieszaj dokładnie.
Umieść surówkę w lodówce na minimum godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Posiekaj koperek i na koniec udekoruj nim surówkę.