Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z kapusty, cebuli dymki i czerwonej papryki, posypana obficie koperkiem, polana prostym sosem majonezowym. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34928
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17300
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34928
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17300
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściła sok i zmiękła). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną dymkę ze szczypiorkiem. Na koniec posypujemy warzywa posiekanym drobno koperkiem.
Teraz robimy sos do surówki. Sok z wyciśniętej cytryny łączymy z solą (z jej ilością nie przesadzamy, bo użyliśmy już trochę soli do morzenia kapusty), cukrem i pieprzem. Następnie dodajemy olej i majonez. Całość porządnie mieszamy. Takim sosem polewamy kapustę. Prosta i błyskawiczna surówka z kapusty białej gotowa!