Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z kapusty, cebuli dymki i czerwonej papryki, posypana obficie koperkiem, polana prostym sosem majonezowym. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 188
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 30
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 38
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 26
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 188
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 30
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 38
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 26
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściła sok i zmiękła). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną dymkę ze szczypiorkiem. Na koniec posypujemy warzywa posiekanym drobno koperkiem.
Teraz robimy sos do surówki. Sok z wyciśniętej cytryny łączymy z solą (z jej ilością nie przesadzamy, bo użyliśmy już trochę soli do morzenia kapusty), cukrem i pieprzem. Następnie dodajemy olej i majonez. Całość porządnie mieszamy. Takim sosem polewamy kapustę. Prosta i błyskawiczna surówka z kapusty białej gotowa!