Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z kapusty, cebuli dymki i czerwonej papryki, posypana obficie koperkiem, polana prostym sosem majonezowym. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 524
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10747
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19677
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 524
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10747
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19677
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściła sok i zmiękła). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną dymkę ze szczypiorkiem. Na koniec posypujemy warzywa posiekanym drobno koperkiem.
Teraz robimy sos do surówki. Sok z wyciśniętej cytryny łączymy z solą (z jej ilością nie przesadzamy, bo użyliśmy już trochę soli do morzenia kapusty), cukrem i pieprzem. Następnie dodajemy olej i majonez. Całość porządnie mieszamy. Takim sosem polewamy kapustę. Prosta i błyskawiczna surówka z kapusty białej gotowa!