Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś pewnie już wspominałam, że w sałatkach i surówkach nie jestem zbyt dobra, ale raz po raz uda mi się stworzyć coś naprawdę fajnego. Jednym z takich pomysłów jest surówka na bazie białej kapusty z dodatkiem marchewki, świeżego ogórka i rzodkiewki. Smak warzyw podkręciłam wyrazistą musztardą francuską. Surówka doskonale sprawdzi się jako dodatek do wielu dań. Zapraszam :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16867
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24004
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16867
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24004
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć Kapustę drobno poszatkować. Posolić i zostawić na jakiś czas, aby kapusta trochę zmiękła. W międzyczasie umyć obrać marchewkę i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórek również obrać i pokroić w cienkie paseczki. Rzodkiewki także pokroić w paski. Pokrojone warzywa wymieszać, doprawić solą, pieprzem i polać oliwą z oliwek wymieszaną z musztardą. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Tak przygotowaną surówkę pozostawić na jakiś czas, aby wszystko fajnie się przegryzło.
Smacznego :)