Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś pewnie już wspominałam, że w sałatkach i surówkach nie jestem zbyt dobra, ale raz po raz uda mi się stworzyć coś naprawdę fajnego. Jednym z takich pomysłów jest surówka na bazie białej kapusty z dodatkiem marchewki, świeżego ogórka i rzodkiewki. Smak warzyw podkręciłam wyrazistą musztardą francuską. Surówka doskonale sprawdzi się jako dodatek do wielu dań. Zapraszam :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć Kapustę drobno poszatkować. Posolić i zostawić na jakiś czas, aby kapusta trochę zmiękła. W międzyczasie umyć obrać marchewkę i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórek również obrać i pokroić w cienkie paseczki. Rzodkiewki także pokroić w paski. Pokrojone warzywa wymieszać, doprawić solą, pieprzem i polać oliwą z oliwek wymieszaną z musztardą. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Tak przygotowaną surówkę pozostawić na jakiś czas, aby wszystko fajnie się przegryzło.
Smacznego :)