Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2296

Dodano:

Odsłon: 8269

Bardzo szybka i bardzo prosta w wykonaniu surówka, która idealnie pasuje do dań mięsnych.

Składniki

  • Biała rzodkiew - 400 g
  • Marchew - 1 szt. (średniej wielkości)
  • Szczypiorek - gruby - 2 łyżki posiekanego
  • Sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • Majonez - 3 łyżki
  • Śmietana - 1-2 łyżki
  • Sól, pieprz - do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej rzodkwi

Przygotowanie

  1. Białą rzodkiew i marchew obieramy, a następnie ścieramy na grubej tarce. Dodajemy posiekany szczypiorek, sok z cytryny, majonez i śmietanę (możemy zrobić lżejszą wersję z jogurtem greckim) i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i serwujemy do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń