Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto idealna surówka na zimę. Dlaczego? Ponieważ biała rzodkiew zawiera mnóstwo witaminy C oraz posiada właściwości bakteriobójcze, dzięki czemu możemy nią złagodzić stany zapalne gardła czy błon śluzowych. W białej rzodkwi znajdziemy także witaminy z grupy B, cenną witaminę PP oraz mnóstwo soli mineralnych tj. potas, magnez, żelazo, cynk, sód, wapń i fosfor. To prawdziwa bomba witaminowa, która dostarczy nam także sporej dawki błonnika oraz kwasu foliowego. Biała rzodkiew jest niezwykle zdrowa, ale także bardzo smaczna. Dzisiaj zapraszam na surówkę, w której rzodkiew gra główną rolę. Smaku i jeszcze większej wyrazistości dodaje jej czerwona cebulka i papryka pepperoni. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań rybnych i mięsnych. Jeść tylko na zdrowie! :)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Rzodkiew ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku (sok wypijamy dla zdrowia :D ). Czerwoną cebulkę oraz papryczki pepperoni kroimy w małą kostkę i dodajemy do startej rzodkwi. W miseczce łączymy śmietanę, majonez i sok z cytryny, doprawiamy cukrem pudrem, solą oraz pieprzem i dodajemy do warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe! :D Życzę smacznego! :)