Do góry

Sałatki Przepis na:

surówka z czerwonej kapusty

surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 139

Dodano:

Odsłon: 9983

Bardzo prosta i smaczna surówka do obiadu

Składniki

  • pół małej główki kapusty czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
surówka z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, posolić i dobrze wygnieść. Zostawić na pół godziny. Następnie skropić sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt i majonez. Wymieszać dokładnie i przyprawić odrobiną pieprzu i cukru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń