Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem to klasyczny, a zarazem apetyczny dodatek, który wzmocni smak każdego obiadu. Chrupiąca, lekko słodka kapusta i marchewka idealnie komponują się z kremowym majonezem. Surówka świetnie pasuje do pulpetów w sosie, smażonej ryby czy klasycznych mielonych. Jej wyrazisty kolor ożywi każdy talerz, a prostota przygotowania sprawi, że zagości na stole nie tylko od święta. Fantastycznie smakuje także jako samodzielna przekąska.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11958
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 859
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2881
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11958
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 859
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2881
Składniki
Za pomocą ostrego noża lub szatkownicy pokrój kapustę. Umieść w misce, posyp solą i ugniataj ręką, aż warzywo stanie się miękkie i puści sok.
Orzechy upraż lekko na suchej patelni. Następnie posiekaj je drobno. Zetrzyj marchewkę na tarce jarzynowej lub użyj koreańskiej tarki do uzyskania bardzo cienkich pasków. Marchewkę i orzechy dodaj do kapusty, dołóż majonez, dopraw czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Surówkę z czerwonej kapusty z majonezem serwuj zaraz po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce.