Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem to klasyczny, a zarazem apetyczny dodatek, który wzmocni smak każdego obiadu. Chrupiąca, lekko słodka kapusta i marchewka idealnie komponują się z kremowym majonezem. Surówka świetnie pasuje do pulpetów w sosie, smażonej ryby czy klasycznych mielonych. Jej wyrazisty kolor ożywi każdy talerz, a prostota przygotowania sprawi, że zagości na stole nie tylko od święta. Fantastycznie smakuje także jako samodzielna przekąska.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 816
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1428
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 816
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1428
Składniki
Za pomocą ostrego noża lub szatkownicy pokrój kapustę. Umieść w misce, posyp solą i ugniataj ręką, aż warzywo stanie się miękkie i puści sok.
Orzechy upraż lekko na suchej patelni. Następnie posiekaj je drobno. Zetrzyj marchewkę na tarce jarzynowej lub użyj koreańskiej tarki do uzyskania bardzo cienkich pasków. Marchewkę i orzechy dodaj do kapusty, dołóż majonez, dopraw czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Surówkę z czerwonej kapusty z majonezem serwuj zaraz po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce.