Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem to klasyczny, a zarazem apetyczny dodatek, który wzmocni smak każdego obiadu. Chrupiąca, lekko słodka kapusta i marchewka idealnie komponują się z kremowym majonezem. Surówka świetnie pasuje do pulpetów w sosie, smażonej ryby czy klasycznych mielonych. Jej wyrazisty kolor ożywi każdy talerz, a prostota przygotowania sprawi, że zagości na stole nie tylko od święta. Fantastycznie smakuje także jako samodzielna przekąska.
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5329
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 721
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3677
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 385
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1886
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5329
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 721
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3677
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 385
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1886
Składniki
Za pomocą ostrego noża lub szatkownicy pokrój kapustę. Umieść w misce, posyp solą i ugniataj ręką, aż warzywo stanie się miękkie i puści sok.
Orzechy upraż lekko na suchej patelni. Następnie posiekaj je drobno. Zetrzyj marchewkę na tarce jarzynowej lub użyj koreańskiej tarki do uzyskania bardzo cienkich pasków. Marchewkę i orzechy dodaj do kapusty, dołóż majonez, dopraw czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Surówkę z czerwonej kapusty z majonezem serwuj zaraz po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce.