Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna surówka do obiadu.
Wyśmienita sałatka z burakiem w roli głównej to idealna propozycja na lunch d...
Odsłon: 650
Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750, na zakwasie żytnim.
Odsłon: 77
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaro...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 673
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 158
Wyśmienita sałatka z burakiem w roli głównej to idealna propozycja na lunch d...
Odsłon: 650
Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750, na zakwasie żytnim.
Odsłon: 77
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaro...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 673
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 158
Składniki
Ponieważ czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu posolić i lekko wycisnąć w rękach (zmorzyć). Kapusta zmięknie i będzie delikatniejsza.
Czerwoną kapustę szatkujemy cienko, dodatkowo trochę ją przesiekajmy. Następnie solimy kapustę dużą szczyptą soli i mocno wyciskamy w rękach, aby puściła sok. Przekładamy tak przygotowaną kapustę do dużej miski.
Pozostałe warzywa myjemy, obieramy i rozdrabniamy. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko skrapiamy cytryną, aby nie ściemniało. Szczypiorek drobno siekamy.
Przygotowane warzywa łączymy z kapustą i mieszamy.
Jogurt, majonez, odrobinę oleju i musztardę przekładamy do miseczki, przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Mieszamy i gotowym sosem polewamy surówkę. Odkładamy surówkę na 15 minut do „przegryzienia”.
Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym gotowa!