Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż doskonale smakuje na surowo i dobrze komponuje się z jabłkiem. A jego orzechowy posmak najlepiej uzupełnia słodki sos klonowy.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2827
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2827
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 271
Składniki
Na rozgrzanej patelni uprażyć płatki migdałowe. Sos. W małym słoiczku wymieszać wszystkie składniki, odstawić do lodówki. Jarmuż umyć, osuszyć, wykroić grube łodygi a liście pokroić na małe kawałki. Jabłko obrać , pokroić w drobną kostkę, dodać do jarmużu. Surówkę polać sosem, wymieszać. Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.