Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna surówka z kwaszonej kapusty i gruszki. Gruszka jest lekko podgotowana w miodowym syropie.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32586
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 63
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 938
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32586
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 63
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 938
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Składniki
Kapustę kwaszoną jeśli jest bardzo kwaśna dobrze jest lekko przepłukać. Następnie kapustę siekamy, i doprawiamy pieprzem. Marchewkę obieramy, ścieramy na średnich oczkach i dodajemy do kapusty, mieszamy i odstawiamy. W małym saganku gotujemy wodę z goździkami, korą cynamonu i sokiem z cytryny. Gruszkę obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne, wkładamy do gorącego płynu. Na małym ogniu gotujemy gruszki ok. 10 minut, pod koniec dodajemy kardamon. Po zdjęciu z palnika do ciepłego płynu dodajemy miód, mieszamy do rozpuszczenia. Żurawinę zalewamy odrobiną gorącej wody, gdy namięknie odcedzamy. Do kapusty dodajemy przestudzone i pokrojone gruszki, żurawinę, skrapiamy oliwą i podajemy. Ja lubię surówkę polaną płynnym syropem z gotowania gruszki.