Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i szczypiorku. Doskonały dodatek do obiadu. Latem, kiedy kapusta jest krucha i delikatna, takie surówki obiadowe są najsmaczniejsze.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7050
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7050
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Składniki
Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Przekładamy kapustę do dużej miski, solimy ją i morzymy (czyli wyciskamy w rękach, aby trochę zmiękła i puściła sok).
Do tak przygotowanej kapusty wrzucamy marchewkę i jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Całość przyprawiamy sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Drobno kroimy dymkę ze szczypiorem i dobrze mieszamy surówkę. Ewentualnie dodajemy jeszcze soli do smaku.
Na koniec dodajemy do surówki śmietanę. Odstawiamy surówkę na 15 minut do lodówki, aby smaki dobrze się połączyły . Prosta surówka z kapusty do obiadu gotowa!