Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty i ogórków kiszonych

Surówka z kapusty i ogórków kiszonych

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 864

Dodano:

Odsłon: 284

Przepis na szybką i zdrową surówkę. Tylko dwa składniki, sosik i jest sztosik :-) szatkowana biała kapusta i tarty ogórek kiszony, do tego vinegret i pycha, mega szybko, smacznie i zdrowo. Surówki z kiszonek są idealne na jesienne dni, bo m.in. wzmacniają odporność, więc tym bardziej warto.

Składniki

  • 1/4 główki małej białej kapusty
  • 2-3 ogórki kiszone
  • Sos:
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • trochę octu jabłkowego lub soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy lub inny
  • 1 ząbek czosnku (przecisnąć przez praskę)
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty i ogórków kiszonych

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki sosu włożyć do małego słoiczka, zamknąć szczelnie nakrętką i mocno wstrząsnąć. Kapustę poszatkować. Ogórki zetrzeć na grubej tarce. Wszystko zalać sosem ok. 10 minut przed podaniem.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń